Terugblik uitreiking ondernemersprijs Midden Holland

Al vroeg op de avond stroomden de foyer en bar van de Goudse Schouwburg vol met ondernemers uit alle hoeken van onze regio. Veel verschillende ondernemers vooral; van kleine zelfstandigen tot directeuren van grote bedrijven en alles er tussenin. Het was een gezellig gekwetter van bekenden die elkaar, na soms weer een langere tijd, tegenkwamen. Anderen ontmoetten elkaar voor het eerst en spraken luchtig over hun bedrijf en toekomstplannen. Waar sta je nu en waar wil je naartoe? Over een aantal jaar ook op het podium van de Schouwburg? Of misschien zelfs al volgend jaar?

 

Want op het podium, daar gebeurde het natuurlijk eigenlijk. Daar mochten de 9 uitverkoren bedrijven in 3 categorieën zichzelf presenteren: Detailhandel en Horeca, MKB en Grootzakelijk. Op dat podium kom je niet zomaar: je moet genomineerd worden. En dat nomineren wordt gedaan door een serieuze commissie onder leiding van een notaris. Gedurende langere tijd worden bedrijven onder de loep genomen en wordt er met de eigenaren gesproken. Van een grote groep aangedragen bedrijven zijn er dus slechts 9 in totaal die genomineerd worden.

 

In de categorie Detailhandel en Horeca waren Choco-Kado De Berekuil, Jan Dros Puur Natuur en restaurant “De Florijn” genomineerd. Allen hadden een leuk filmpje, maar wat het meest aansprak waren de interviews door Harm Jansen, bekend van “Dit was het nieuws”. Winnaar in deze categorie was Choco-Cadeau De Berenkuil. Op de vraag waarom eigenaar Peter Schaper voor chocola had gekozen, wist Harm hem de inmiddels gevleugelde uitspraak “Het is gewoon lekker” te ontfutselen. Uiteraard was er even de gelegenheid voor het voltallige personeel om ook het podium te betreden.

 

In de categorie MKB waren Acaciawater, Melkvee- en Kaasboerderij Schep en Eteck Energie genomineerd. Wat bijzonder was, was dat alle drie de bedrijven gekenmerkt werden door een sterke en vooral ook inspirerende hang naar duurzaamheid. Interessant was om te zien hoe duurzaamheid ook commercieel kan en mag zijn. Winnaar in deze categorie was het echtpaar Schep. Ook het personeel van dit bedrijf mocht even in de spotlights. Gelukkig waren de 500 koeien op stal gebleven.

 

In de categorie Grootzakelijk waren softwarebedrijf ETTU, Otolift Trapliften en kwekerij Porta Nova genomineerd. Al snel werd duidelijk dat bij een bedrijf van een dergelijke omvang het heel belangrijk is om feeling met de werkvloer en het product te houden. Een bepaalde nuchterheid sierde (ook) hier de genomineerden. ETTU won de fel begeerde prijs en gaf het publiek nog een goede tegelwijsheid mee: “Als je mee wilt spelen, ben je al te laat.” Steek die maar in je zak.

 

Na het nemen van de foto’s op het podium en handen schudden met burgemeesters en notabelen, stroomde de zaal leeg richting foyer en bar. Hier werd tot in de late uurtjes genetwerkt en geborreld. Al met al een zeer geslaagde avond, die jij misschien hebt moeten missen. En dat is dan toch jammer.

 

Wil jij ook meer groeien als ondernemer, inspiratie opdoen en netwerken binnen een ongedwongen sfeer? Dan ben je van harte welkom op onze volgende bijeenkomst op 15 februari. Schrijf je nu vast in en zorg dat je deze bijeenkomst niet mist!

 

Martijn Potters | info